Riethandel

Riethandel Jelle Batema levert het gehele jaar door eerste soort riet.

RIETHANDEL

Riethandel Jelle Batema levert het gehele jaar door eerste soort riet. Het riet komt onder andere van de Friese rietvelden. Door de gunstige ligging van het bedrijf is er veel en goed Fries riet beschikbaar op een korte afstand. Het riet wordt vanaf december tot eind februari geoogst. Het Friese riet staat bekend om zijn taaie structuur en mooie gezonde kleur.

rietdekken

Import en riethandel

Om aan de vraag te kunnen voldoen wordt er naast het Nederlandse riet soms buitenlands riet geïmporteerd. Wanneer dit gebeurt wordt er zorgvuldig gekeken naar de kwaliteit. Het buitenlands riet wordt iets vroeger geoogst dan in Nederland. Dit heeft als voordeel dat de rietdekkers in november al met riet van een nieuwe oogst kunnen werken. Momenteel werken we uitsluitend met riet van Nederlandse afkomst omdat er nu weer voldoende goede kwaliteit Nederlands riet voorhanden is.

rietverkoop, riethandel jelle batema

Opslag riethandel

Al het riet wat geoogst of ingekocht wordt gaat onder dak. Inmiddels zijn er drie opslagloodsen zodat dat het riet droog kan worden opgeslagen. Op deze manier is het riet lang te bewaren en treedt er geen kwaliteitsverlies op in de bewaarperiode.

Naast dekriet worden er bij Riethandel Jelle Batema rietmatten verhandeld. De matten zijn op verschillende lengtes en diktes verkrijgbaar.

riethandel , rietdekbedrijf friesland, sumar

Eigen vervoer

Alle riet wordt door ons zelf getransporteerd met eigen vervoer

Diverse soorten riet op voorraad.

Deze website maakt gebruik van “cookies” om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren en om onze dienstverlening te verbeteren.